Verkeersexamen Papendrecht – nieuws 2018

14 april 2018 – rooster verkeersexamen online

Het rooster voor het verkeersexamen staat online! Tijd om te gaan oefenen!!


5 april 2018 – De rol ouders in verkeersopvoeding belangrijker dan ze zelf denken

Ouders vinden veiligheid en verkeersopvoeding belangrijke onderwerpen. Maar, door het drukke gezinsleven en haast op weg naar school of sport, schiet het bewust en actief bezig zijn met hun kind in het verkeer er regelmatig bij in en lopen kinderen ervaring mis. Dit blijkt uit het onderzoek van Bureau Tabula Rasa,

Goed voorbeeld doet volgen

Om verkeersongelukken te voorkomen moeten kinderen en jongeren leren over het verkeer, veel oefenen en het goede voorbeeld krijgen van volwassenen. Ouders hebben een zeer belangrijke rol in de verkeersopvoeding van hun kinderen.

Kinderen leren door het gedrag van hun ouders. Al op jonge leeftijd nemen zij het gedrag van hun ouders als voorbeeld over. Ook in het verkeer leren kinderen zo. Tot voor kort was er weinig bekend of en op welke manier ouders bewust en actief bezig zijn met verkeersopvoeding.

Positief zelfbeeld

De meeste ouders hebben een positief beeld over hun eigen verkeersopvoeding. Ze denken dat ze goed bezig zijn en vinden dat verkeersopvoeding een taak van de ouder is. Toch blijkt uit het onderzoek dat de kennis over het verkeer en inzicht in eigen verkeersgedrag bij ouders niet altijd voldoende aanwezig is. Ouders geven zelfs soms het verkeerde voorbeeld in het verkeer en onderschatten de impact van een fout voorbeeld op hun kind.

Meer aandacht voor eigen rol en verantwoordelijkheid

Als een ouder doorgaat met wat er op school is geleerd, is de leeropbrengst groter. Het is minder productief als er thuis geen vervolg wordt gegeven of zelfs contraproductief als ouders een tegengesteld voorbeeld geven. Door op school én thuis vanaf jongs af aan de slag te gaan met verkeer, worden ongelukken op latere leeftijd voorkomen.

Oefen daarom samen met uw kind de route van het verkeersexamen!

Meer informatie over het onderzoek vindt u op http://schoolopseef.nl/actueel/nieuws/637-rol-ouders-in-verkeersopvoeding-belangrijker-dan-ze-zelf-denken  

 


5 april 2018 – ‘Schoolkinderen fietsen te weinig’

Heb je het vandaag in het nieuws gehoord? Volgens een verkeersorganisatie worden kinderen steeds vaker met de auto naar school gebracht, waardoor ze te weinig ervaring op doen met fietsen. “Daardoor wordt het ook drukker rond de school met auto’s. Dat houdt andere ouders weer tegen om op de fiets te gaan.” 
Gelukkig wordt er door de gemeente Papendrecht en de scholen met SCHOOL op SEEF wel aandacht besteed aan de fietsvaardigheid en de verkeersveiligheid van de leerlingen! Het verkeersexamen is daar een onderdeel van!

Al vroeg beginnen met fietsen is heel belangrijk. Veilig kunnen meedoen aan het verkeer is vooral een kwestie van véél oefenen. Door al op jonge leeftijd te beginnen leerlingen kinderen bijvoorbeeld om snelheden in te schatten. Door samen met uw kind te gaan fietsen, krijgt u een goed beeld van wat uw kind al kan en kunt zelf goed inschatten wanneer u het met een gerust hart alleen de weg op kunt laten gaan. En minder auto’s in de schoolomgeving zorgt ook nog eens voor meer verkeersveiligheid!


5 april 2018 – zet in je agenda

En, ben je geslaagd voor je schriftelijke verkeersexamen? Op dinsdag 15 mei gaan we het praktische verkeersexamen doen!!