Maak van de nul een punt

In deze toespraak van prinses Wilhelmina spreekt ze over de gevaren in het wegverkeer en roept ouders op kinderen verantwoordelijkheidsbesef bij te brengen over het weggebruik.

Er is sinds 1955 veel veranderd, maar er is ook nog een lange weg te gaan.

Ieder verkeersslachtoffer is er een teveel. Bijna ieder verkeersslachtoffer had voorkomen kunnen worden. Dat is niet een taak van één partij, maar alle betrokkenen – zoals Gemeenten, scholen, weggebruikers, ouders en leerlingen – zullen zich bewust moeten zijn van hun rol. Door ieders inzet voor verkeersveiligheid, educatie en ook door hun eigen gedrag kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren om het doel van nul verkeersslachtoffers te realiseren!

Maak van de nul een punt’ (#MVD01.) is een beweging van organisaties, bedrijven en individuen die de verantwoordelijkheid nemen om samen toe te werken naar dat ene grote doel: nul ernstige slachtoffers in het verkeer. In projecten, maar ook gewoon door zelf van de nul een punt te maken. Geef de ander voorrang, houd rekening met elkaars beperkingen en kwetsbaarheid, pas je snelheid aan de gewenste omstandigheden, ga op tijd van huis, bel of app niet onder het rijden en fiets altijd met verlichting als het zicht slecht is.

Stimuleer als gemeente dergelijk initiatieven en samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Bij de realisatie van verkeerseducatie in het onderwijs en voorlichting richting scholen en ouders, bied ik u graag een helpende hand.

Mvd01


Bekijk hier de factsheet van het ROV-ZH over MVD01punt